пятница, 6 марта 2015 г.

Перегляд літератури


  "Безмежний світ цілющих рослин"

 Цілющі властивості рослин тисячоліттями використовувалися всіма народами світу. Саме з їх допомогою люди лікували багато захворювань, звертаючись до природи, до її дарів. Сьогодні у світі налічується близько 12 тисяч лікарських рослин, які мають цілющі властивості і застосовуються як у традиційній, так і в народній медицині. Наукова офіційна медицина зародилась і продовжує розвиватись на базі все глибшого вивчення й повнішого використання діючих речовин, які містяться в рослинах.
На прохання кафедри фармакогнозії, фармакології та ботаніки у лютому в читальній залі бібліотеки було оформлено відкритий перегляд літератури «Безмежний світ цілющих рослин», для допомоги студентам у пізнанні всіх властивостей природи.
Перегляд представляв 285 примірників видань: монографії, довідники, навчальні посібники та підручники, автореферати дисертацій і періодичні видання за темою.
Особливу увагу читачі приділили літературі з фонду рідкісних та цінних видань, рукописним виданням XIX століття. Переглянули літературу з вирощування, збору та зберігання лікарської сировини та застосування лікарських рослин в медицині. Також, жвавий інтерес студенти виявили до наукових праць викладачів кафедри.
Бібліотека висловлює щиру вдячність колективу кафедри фармакогнозії, фармакології та ботаніки за багаторічну співпрацю та відданість бібліотеці і особливо: Сергiю Дмитровичу Тржецинському, Віктору Семеновичу Долі, Юрiю Iвановичу Корнiєвському, Валентині Iванiвні Мозуль, Володимиру В'ячеславовичу Головкiну, Вiрі Миколаївні Одинцовій, Iнні Миколаївні Шевченко.













У читальному залі бібліотеки  проходить  виставка  з фармакогнозії. Просимо бажаючих відвідати виставку - перегляд .

Комментариев нет:

Отправить комментарий