среда, 24 мая 2017 г.

Бібліотека вдячна

Наукова бібліотека висловлює щиру подяку: професору, доктору фарм. наук, завідувачу кафедри органічної і біоорганічної хімії Коваленку Сергiю Iвановичу; професору, доктору фарм. наук, завідувачу кафедри аналітичної хімії Васюк Свiтлані Олександрiвні; доценту, канд. фарм. наук, кафедри фармацевтичної хімії Портній Олені Олексiївні за подарований бібліотеці навчальний посібник


  Комплексиметрія у фармацевтичному аналізі : навч. посібник для  студ. вищ. мед. закл. IV рівня акредитації. 2-е вид., випр. та допов. / С. I. Коваленко, С. О. Васюк, О. О. Портна. - Запоріжжя, 2017. - 194 с.


У навчальному посібнику наведені загальні уявлення про комплексні (координаційні) сполуки, основи координаційної теорії, координацій натеорія А. Вернера, механізми утворення комплексних сполук, ізомерія та їх класифікація. Показана можливість застосування комплексних сполук у фармацевтичному аналізі з розкриттям основ комплексонометричного титрування: комплексони, комплекси ЕДТОК з іонами металів, титранти методу, криві титрування та встановлення точки еквівалентності, способи проведення. Наведені приклади аналізу якості лікарських речовин та лікарських форм, щомістять лужноземельні і важкі метали, згідно з вимогами сучасної аналітичної нормативної документації. Показана можливість застосування комплексонів та комплексонатів у медицині та фармації. В навчальному посібнику 12 рис., 17 таблиць.

Видання призначене для студентів фармацевтичних ВНЗ і факультетів, може бути рекомендоване для провізорів-інтернів, провізорів-аналітиків, слухачів курсів підвищення кваліфікації і фахівців, які займаються аналізом лікарських засобів.


Комментариев нет:

Отправить комментарий