вторник, 14 февраля 2017 г.

Бібліотека вдячна

Наукова бібліотека висловлює щиру подяку кандидату фарм. наук, доценту кафедри фармакогнозії, фармакології та ботаніки ЗДМУ Корнієвському Юрію Івановичу за подаровані бібліотеці навчальні посібники.


 Систематика рослин. Модуль 2 : конспект лекцій для студентів II курсу фармац. ф-тів / уклад. Ю. І. Корнієвський, В. Г. Корнієвська. Запоріжжя : ЗДМУ, 2017. - 95с.

ВСТУП
Фармацевтична ботаніка - базова медико-біологічна дисципліна медичних і фармацевтичних вищих навчальних закладів, пов’язана з хімією, біологією, фармакогнозією, мікробіологією, фітотерапією, технологією фітопрепаратів, косметологією та іншими дисциплінами. Вона закладає знання та практичні навички, які знаходять своє втілення і поповнення при розгляді питань пошуку джерел природних біологічно активних речовин, їх біосинтезу, виділення, встановлення структури та властивостей, виготовлення фітопрепаратів, їх застосування.
Лекції поєднують викладання елементів класичної для вітчизняних університетів ботаніки з новітніми відомостями щодо будови, хімічного складу, природних ресурсів та медичного використання рослин.
Модуль 2 складений відповідно до програми, з урахуванням вимог Болонської конвенції, відповідає сучасним вимогам навчальних видань вищої школи держав Європи.
Модуль 2 знайомить із сучасною філогенетичною системою рослинного світу, містить огляд основних таксонів вищйх рослин. Запропонований обсяг найменувавнь таксонів відповідає програмі з фармацевтичної ботаніки та охоплює певну частину розповсюджених в Україні і культивованих видів, які широко використовуються в медицині, фармації, косметиці, гомеопатії, аромотерапії. Матеріал викладений і проілюстрований на прикладах лікарських рослин таким чином, щоб надана інформація була якнайкраще засвоєна, знайшла своє подальше втілення у професійно спрямованих дисциплінах та була використана спеціалістами у практичній діяльності.

Комментариев нет:

Отправить комментарий